Koiran eutanasia (lopetus) kotona

Monen omistajan toive on saattaa lemmikki viimeiselle matkalle kotona rauhallisesti. Eläinlääkärin voi tilata kotiin, kun on hyvästien aika.

Lopetus (eutanasia) on nykyisillä lääkkeillä suoritettaessa lempeä ja kivuton toimenpide, eläin  tuntee vain esilääkityspistoksen.

Esilääkitys alkaa vaikuttaa yleensä 5-10 min kuluessa, jonka omistaja voi koiransa/kissansa vierellä viettää silitellen ja hyvästellen.
Eläin nukahtaa, kivut häviävät ja tajunnan taso laskee niin, ettei eläin enää ymmärrä mitä seuraavaksi seuraa.

Lopetus tapahtuu verisuoneen laitettavilla nukutusaineilla, jotka syventävät unta ja johtavat eutanasiaan. Omistaja voi olla koko ajan vierellä, koska hetki on hyvinkin siisti ja rauhallinen.

Omistajan on syytä huomioida muutama seikka, mikäli toivoo lopetusta kotona:

  • aggressiivisille eläimille tulee laittaa kuonokoppa esilääkityksen ajaksi  (eläinlääkärillä on nämä mukana). Kaulapannan tulee olla tukeva ja riittävän kireällä, ettei eläin saa vedettyä sitä pään yli.
  • kuoleman jälkeen yleensä virtsaa karkaa alle, joten eläimen alle on hyvä varata joutilas pyyhe tms.
  • mikäli hautaaminen ei ole mahdollista, kannattaa sopia hoitaako eläinlääkäri tuhkaukseen viennin,vai viekö asiakas itse vai noutaako tuhkaamo lemmikin tuhkattavaksi.
  • tuhkausvaihtoehtoja on ylesesti kaksi; yhteis- tai yksilötuhkaus, joista jälkimmäisen kohdalla saa oman lemmikin tuhkat haluamassaan uurnassa kotiin. Uurnan voi säilyttää, haudata tai tuhkat ripotella esim. lemmikin lempipaikkaan.
  • Tuhkaamohinnat löydät täältä. 

Eläinlääkäripalvelu Piia Pekkola suorittaa kotioloissa pieneläinten lopetuksia Klaukkalan, Nurmijärven, Tuusulan, Järvenpään ja Vantaan alueella.
Huolehdin myös tuhkaamoon kuljetuksen.

Kurkkaa tästä yhteystiedot ja kysy lisää!